Бизнесмен от Дупница беше застрелян в пловдивския парк "Лаута"

Покушението е извършено, докато мъжът разхождал кучето си

Снимка: БГНЕС

Собственик на соларно студио от Дупница бе застрелян на алея в пловдивския парк "Лаута" в сряда, докато разхождал кучето си.

Убийството е станало малко след 9.00 часа, като според първоначалната информация 43-годишният мъж е бил прострелян смъртоносно в гърдите.

Окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов коментира, че засега не са открити очевидци на тежкото престъпление. Образувано е досъдебно произовдство и огледите на местопрестъплението продължават.

Въпреки че покушението е станало на алея без видеонаблюдение, полицията ще изземе записите от всички охранителни камери в района на парка. По думите на кмета на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров на централните алеи има общо 22 камери и осветление, тъй като в парка се разхождат много майки с деца и възрастни хора.

Разследващите продължават да уточняват детайли около бизнеса на жертвата. Засега се съобщава, че убитият отскоро е развивал соларно студио в Пловдив. Освен това той е търгувал и с фитнес оборудване.

Преди година и половина, в близост до същия парк бе разстрелян Димитър Стоянов, дългогодишен състезател в свободни боеве и участник във федерация за бойни изкуства. Тогава той бе причакан и застрелян на излизане от италиански ресторант и почина на път за болницата.

Споделяне

Още от България