Бизнесмен се оплака, че кметът на Симитли опитал да го убие с бутилка шампанско

Методи Бачев (вляво) и Апостол Апостолов.

Бизнесменът Методи Бачев, който участва в сбиване с кмета на Симитли Апостол Апостолов в новогодишната нощ, се оплака, че опонентът му се е опитал да го убие с бутилка шампанско. Пред бТВ Бачев разказа своята версия за конфликта, в който участва и синът на Апостолов – депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов.

Бачев твърди, че е бил в заведение в центъра на града заедно с 14 годишния си син и негов приятел. Веднага след президентската реч в полунощ тримата излезли на терасата на кафенето, откъдето започнали да хвърлят пиратки заедно с другите клиенти. Тогава се появил Апостолов.

"Той имаше бутилка шампанско в ръката, първо изля течността срещу нас и след това с уникална злоба я хвърли срещу мен и срещу децата. Само благодарение на огромен късмет някой не пострада сериозно. Това не беше посягане, то си е направо опит за убийство, бутилката за шампанско не е обикновена бутилка, по-тежка е от другите. След хвърлянето на бутилката той се качи по стълбите, удари ме първо мен и каза: "Ти си мъртъв, ще те убия", разказа Бачев.

Версията на Апостолов е доста по-различна. Той твърди, че Бачев и компанията му са принудили играещите хоро на площада да се преместят, защото хвърляли пиратки наблизо. Той отишъл да ги поздрави, а те започнали да го замерят с бомбички.

"Казах – какво правите глупости и така нататък, отнесох два-три шамара", заяви той.

Бачев пък припомни, че двамата живеят на 200-300 метра един от друг и имат стари спречквания.

"Преди 3-4 години направих едно не много лицеприятно изказване, може би оттам се наслагва натрупване. По принцип аз нямам отношения с този човек през последните 3 години".

Бачев е бивш управител на строителната фирма "Агромах". През 2016 г. той бе арестуван за хулиганство заради обида към премиера Бойко Борисов на селски събор. В изказаването си спомена и Апостолов. След половин денонощие в ареста Бачев бе освободен. Разследване срещу него така и не започна, а тогавашният шеф на полицията в Благоевград бе понижен.Скандалът доведе и до уволнението на Бачев от компанията и днес той не е неин служител. 

С цел да подобри репутацията и имиджа си "Агромах" се преименува на "Грома холд". Компанията набра мощ по време на втория кабинет на Бойко Борисов и оттогава е предпочитана при строителството на магистрали и пътища, дори и офертите ѝ да са с десетки милиони по-високи от тези на конкуренцията. 

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?