Бизнесмен убит в района на Костенец

Бизнесмен убит в района на Костенец

Бизнесменът Стефан Матрочийски е бил застрелян в района на село Горна Василица близо до Костенец малко след 23 ч. в сряда вечерта. Издирването на основния заподозрян за покушението  - 58-годишният Атанас Стоянов - продължи през целия четвъртък.

Голяма част от град Костенец и районът на село Горна Василица бяха блокирани от въоръжени полицаи и барети заради разследването и издирването.

По време на убийството Матрочийски е бил с млада жена. Според полицията след като си свършил работата в селото той е бил нападнат и застрелян от 58-годишния Атанас Стоянов. След това убиецът взел джипа на жертвата, в която била младата жена, и влязъл в Костенец. Там се барикадирал в семейната си къща, но после изоставил жената и избягал.

Вътрешният министър Цветан Цветанов разказа, че малко преди убийството Матрочийски се е оттеглил заедно с жената "в тъмната част в близост до вила, където е бил самият убиец".

"Излязъл е с фенер (Матрочийски - б. ред.), поне от това, което имаме като обяснения от дамата, възникнал е скандал, защо е светил с този фенер, предизвикана е ситуация. Може би убитият го е ударил, той е извадил законно притежаван пистолет, убил го, качва се в колата, дамата е била доста емоционално притеснена, той я заплашил, казал ѝ, че нищо няма да ѝ се случи, ако мълчи, закарва я в дома си, заключва я в стаята", описа ситуацията министърът.

Цветанов уточни, че жертвата и убиецът може и да се познавали, но не са имали особени спорове. "Може би се познават от това, че са били в този район, но няма нещо, което да е свързано с междуличностни отношения”, каза Цветанов. Той посочи, че жената не е била проблем между тях.

Убитият е бивш футболист. Полицията все още няма мотив за убийството освен скандала с фенера. Цветанов разкри, че от свидетелските показания е станало ясно, че извършителят е бил асоциален в последните месеци, не е подържал контакт със семейството си и вероятно това е провокирало агресията.

Една трета от град Костенец продължава да е блокирана от сили на Областната дирекция на МВР – София заради издирването Атанас Стоянов, съобщи говорителят на дирекцията Нели Иванова.

В Костенец има полицаи и от районните полицейски управления от Ихтиман, Самоков, Елин Пелин. В издирването на извършителя е включен специалният отряд за борба с тероризма, привлечени са и полицейски екипи от жандармерията, както и полицейски екипи със служебни кучета.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?