Бизнесменът Георги Гергов спасява 40 000 кокошки от гладна смърт

Бизнесменът Георги Гергов спасява 40 000 кокошки от гладна смърт
Собственикът на Международния панаир в Пловдив и член на висшето ръководство на БСП Георги Гергов спаси от гладна смърт 40 хиляди кокошки. Той преведе 25 хиляди лева на собственика на птицеферма в Дулово Димитър Славов. Парите ще стигнат за храна на птиците до края на октомври, съобщават регионални и централни медии в сряда.

Съпругата на Гергов Величка се трогнала от репортажа, излъчен по бТВ, в който Славов призова за помощ, тъй като кокошките гладуват пети ден, а той няма пари да им купи фураж. Гергова настояла пред съпруга си да помогне на човека и да не оставя животните да умрат от глад.

Собственикът на птицефермата Димитър Славов гледал кокошките екологично, както е според модерните изисквания на Европейския съюз, за да се справи с изхранването им обаче, е необходимо да има държавно решение какво ще се прави с този отрасъл и ще бъде ли развиван той, коментира Георги Гергов, който в началото на прехода се занимаваше със свиневъдство и поради тази причина е известен и с прозвището "свинаря".

Следващата седмица той ще се срещне със собственика на птицефермата.

"Аз ще преведа парите на човека, защото знам какво означава да е гладна стоката, но след това проблемът ще възникне отново. Става дума за кокошки – носачки. Те дори не може да бъдат заклани за месо, тъй като не са отглеждани за това. Човекът е инвестирал в тях, но трябва да има и държавна стратегия дали ще се развива този отрасъл", обясни Георги Гергов.

В неделя на 47-я конгрес на БСП той разясни на съпартийците си какво иска народът. "Ние говорим за проекта 2020, за летящи орли! Абе хората врабчета нямат, те нямат какво да ядат, бе! Говорете за днеска , бе! За днеска!”", каза Гергов.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?