Бизнесменът Георги Гергов стана почетен консул на Русия в Пловдив

Министерският съвет даде съгласие Русия да открие свое консулство в Пловдив, което ще бъде ръководено от почетно консулско длъжностно лице, а консулският му окръг ще обхваща територията на областите Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора, съобщи в четвъртък правителствената информационна служба.

Избранникът на Русия за почетната консулска длъжност е бизнесменът и изпълнителен директор на Международния пловдивски панаир Георги Гергов.

Освен директор в държавно-общинско частното дружество Гергов е директор и съсобственик в дружествата "Пълдин Туринвест", председател е на Съвета на директорите на "Старият Пловдив" АД, както и на курорта "Слънчев ден".

Гергов имаше намерение да се кандидатира за кмет на Пловдив, но се отказа в последния момент да даде съгласие за издигане на кандидатурата му. Той е близът до президента Георги Първанов и до някои кръгове в БСП, сред които тези около вътрешния министър Румен Петков. Гергов бе особено близък и до доскорошния пловдивски кмет Иван Чомаков, на когото, както се говори, дължи особено силните си позиции в Пловдив и във водещи стопански структури на града.

Споделяне

Още от България