Бизнесменът Манол Велев изписан от болницата

Простреляният в главата преди пет месеца в центъра на София бизнесмен Манол Велев бе изписан от ВМА в сряда, съобщи директорът на болницата ген. Стоян Тонев, цитиран от БГНЕС.

“Велев не се нуждае вече от лечение, а от рехабилитационни грижи, които могат да се извършват в домашна обстановка”, каза ген. Тонев без повече подробности за здравословното състояние на бизнесмена.

В резултат на покушението Велев изпадна в кома, след като бе прострелян пред офиса си посред бял ден и бе лекуван продължително.  

49-годишният бизнесмен Манол Велев е съпруг на председателката на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Весела Лечева. Той е близък до среди от БСП и бе един от дарителите в кампанията за втори мандат на президента Георги Първанов.  

Велев е крупен бизнесмен с широк интерес както в туризма, така и строителството, транспорта, търговията и хазарта. Той е близък приятел и на бившия шеф на Българския олимпийски комитет Иван Славков. Велев е президент на футболен клуб "Академик", на Българската боулинг федерация. Той е собственик на Търговски център “Илиянци-2”.

Пет месеца след стрелбата срещу него няма публична информация докъде е стигнало разследването за извършителите и поръчителите.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?