Бизнесменът Миню Стайков излиза от ареста срещу половин милион лева

Миню Стайков при явяването си пред съда през декември, сн. БГНЕС

Спецсъдът пусна от ареста бизнесмена Миню Стайков срещу парична гаранция от 500 хил. лева. Причината била в тежкото му здравословно състояние, предаде БТА в понеделник. Срещу гаранция от 50 хил. лв. от ареста може да излезе и Иван Димитров, син на кмета на Карнобат Георги Димитров.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано, а до произнасянето на по-висшата инстанция двамата остават под стража.

Алкохолният бос Миньо Стайков бе задържан при спецакция през септември 2018 г. https://www.mediapool.bg/alkoholniyat-bos-minyu-staikov-e-v-aresta-zaradi-nelegalni-tsigari-news283561.html по обвинение за производство на цигари без бандероли, данъчни измами по ДДС и пране на пари в продължение на девет години.

Нелегалната фабрика за цигари, помещавала се в сграда, отдадено под наем от Шван Димитров, нанесла щети на бюджета за 70 млн. .лв.

По време на заседание на съда през декември за разглеждане на мярката му за неотклонение Стайков се яви в инвалидна количка и бе докаран с линейка. Адвокатът му каза, че бизнесменът е отслабнал с над 10 кг., но не стана ясно какво е заболяването му.

Месец по-късно синът му Стайко Стайков, който бе обявен за национално издирване като съучастник в схемата, бе закаран то бодигардове до болница, твърдейки че е е бил отвлечен и пребит. съдът го пусна да се лекува вкъщи под домашен арест.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?