Бизнесменът политик Марешки сбъднал американската мечта, но в България

Яне Янев и Веселин Марешки, Сн: БГНЕС

Коалиционният партньор на Яне Янев – варненският аптечен бос със спорна репутация Веселин Марешки - обяви в понеделник, че е сбъднал американската мечта, но на тези географски ширини.

Запитан как така е успял да забогатее и да се афишира като един от успелите по честен трудов път български бизнесмени, Марешки каза пред БНР:

"В България бих казал, че съм най-яркият пример, да не кажа единственият, за американската мечта".

Марешки не се смути и от въпроса как е направил първия си милион, като обясни, че е започнал с една аптека: “Някъде по пътя, докато стигна над 200 аптеки, съм го спечелил”, каза той, посочвайки колко е лесно да станеш милионер в България.

В неделя партията на Марешки Либерален алианс" и на Яне Янев РЗС проведоха съвместна конференция и подписаха споразумение за общо явяване на изборите. И двете малобройни формации са близки до управляващата партия ГЕРБ и се изявяват като нейни присъдружни организации и говорители на политиката ѝ. РЗС бе яростен критик на Борисов, но взе, че се превърна в неин апологет преди около година.

А Марешки изяви публично близостта си с ГЕРБ в последните месеци, особено след като по "молба" на премиера Борисов купи пловдивския футболен клуб Локомотив. Неговите опити да влезе в политиката не са от вчера, като на последните местни избори той бе независим кандидат за кмет на Варна.

"Във връзка с правилата на изборния закон за нас беше много важно да имаме парламентарно представителство, за да можем да водим сериозни дебати. Чрез партията на Яне Янев ще имаме тази възможност", обясни Марешки в понеделник пред БНР коалирането си с партията на Янев.

"Втората причина е свързана пак с изборния процес, защото знаете, че ако една партия няма свои представители в избирателните секции и комисии, много често се стига до злоупотреби", каза бизнесменът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?