Бизнесменът Йовков "слага във фризера" идеите си за Копривщица, докато обществото узрее

"Няма човек, работещ в малък град, който да не е феодал"

Снимка: бТВ

Местният бизнесмен Радослав Йовков, сочен като инициатор на вече отмененото решение на Общинския съвет в Копривщица да премахне специалния статут на града на архитектурен и исторически резерват, каза пред бТВ в събота, че слага "във фризера" инвестиционното си намерение. По думите му проектът ще "отлежава", докогато обществото и управлението узрее за него.

Йовков е бивш член на ГЕРБ, изключен преди години за "уронване на престижа на партията", а инвестиционния му проект му беше в дневния ред на съвета в Копривщица днес.

"Още когато го предоставих, заявих, че ако това инвестиционно намерение не получи широка подкрепа в Общинския съвет и сред населението, няма да го правя", обяснява бизнесменът. По думите му в решението на Общинския съвет никъде не пише смяна на статут.

Още когато го предоставих, заявих, че ако това инвестиционно намерение не получи широка подкрепа в Общинския съвет и сред населението, няма да го правя”, подчерта бизнесменът.

"Никъде под никаква форма не съм споменавал град Копривщица да бъде нещо друго освен защитен град, и то с най-висока степен”, заяви още Йовков. По думите му никой не е искал да строи в централната градска част. Според  него е била скъсана комуникацията между кмета и общинските съветници.

“Няма човек, който работи в малък град, който да не е феодал. Както искат да ме наричат. Имам къщи, хотел, козеферма, фабрика за пелети, построил съм доста неща, от които се гордея”, категоричен беше Йовков. "Аз строя в София, да не си мислите, че паса козите в Копривщица”, заяви още бизнесменът.

Кметът Генчо Герданов от своя страна заяви, че е доволен от отмяната на първоначалното решение на общинарите, което по думите му е създало напрежение в обществото.

Всички инвестиции са добре дошли, но само ако се строи само в унисон с архитектурата на Копривщица, отбеляза той. Според него, ако трябва, може да се предизвика референдум и гражданите да се произнесат какво да се прави.

Йовков пък веднага коментира, че идеята за референдум всъщност е негова.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България