Благодарение на “специален агент” Джеки МВР пипна 13 кг. хероин

Около 13 килограма хероин са заловени при спецоперация в Кюстендил. Двама души са арестувани, съобщи МВР в сряда. Наркотиците са пипнати с помощта на “специален агент”.   

Преди ден служители на ОДП - Кюстендил спрели за проверка луксозен лек автомобил с българска регистрация. Докато извършвали рутинните действия, забелязали нередности по резервоара на леката кола и предприели по-щателна проверка, пише ведомственият пресцентър.

“При специализирания оглед в тази част на автомобила служителите установили, че в резервоара на превозното средство е прибавен допълнително професионално изграден тайник. Последвал демонтаж, при който органите на реда не открили вещи и предмети, обект на престъпление. Тайникът се оказал празен, но предназначението му породило съмнения и полицаите потърсили съдействие от служители от Агенция “Митници”. Митничарите пристигнали на място със “специален агент” - обученото митническо куче Джеки. При последвалото обхождане на автомобила Джеки проявил реакция за наличие на наркотични вещества. Неговият сигнал бил достатъчен да предизвика решение за предприемане на необходимите процесуално-следствени действия в дома на спрените пътници”, обясняват от МВР как се залавя дрога.

В дома на заподозрените в Кюстендил са открити 26 пакета по половин килограм хероинг.

Осевн “специален агент” Джеки  разкриването на наркотрафикантите е резултат от съвместни действия на служители от ГДБОП-НСП, сектора за борба с организираната престъпност при ОДП – Кюстендил и съдействието на митничари.

МВР съобщава, че в колата са пътували съпруг и съпруга, а в ареста за 24 часа са пратени баща и син.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?