След като стана ясно, че се оттегля от ловешкия клуб

Благодателят на Литекс Гриша Ганчев купува част от ЦСКА

Благодателят на Литекс Гриша Ганчев купува част от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев смята да купи част от столичния футболен клуб ЦСКА. Сегашният собственик на тима от "Титан" Димитър Борисов потвърди информацията, като съобщи, че новината ще бъде официално съобщена в близките дни.

"Смятам, че всичко, което предвиждаме, ще бъде единствено в плюс за ЦСКА. Отборът ще бъде подсилен както спортно-технически, така и финансово. А появата на Стоичков на "Армията” е възможно най-естественото нещо за клуба", заяви Борисов пред gong.bg.

Той каза, че идеята за влизането в клуба на Гриша Ганчев е назрявала от седмици наред и не е плод само на провала на "червените" в битката с "Лудгорец" за титлата.
Очаква се Христо Стоичков, който сега е треньор на "Литекс", да бъде новият президент на ЦСКА. Според в-к "Труд" се очаква досегашният собственик на "Литекс" Гриша Ганчев да влезе с участие от 40% в собствеността на клуба.

В ЦСКА ще дойдат и част от звездите на ловешкия тим. Ганчев обяви, че спира да инвестира в "Литекс", но се очаква отборът да продължи да съществува на по-ниско ниво.
 С последните седмици Гриша Ганчев стана център на внимание, след като стана ясно, че фирмата му "Литекс Комерс" и синът му се разследват по т.нар. "захарна афера" за 200 хил. лв. укрити данъци.

Според тезата на разследващите изпълнителният директор на "Литекс Комерс" – Данаил Ганчев, заедно с другия директор Милко Димитров и представителят на надзорния съвет Камелия Мирчева, са участвали в схема за укриване на данъци, ощетила държавата с над 200 000 лева през февруари и март.

Споделяне

Още по темата

Още от България