"Благоевград-БТ" ще даде по 1.46 лв. дивидент

Всяка акция от "Благоевград-БТ" ще донесе на собственика си по 1.4645 лв., след като събранието на акционерите реши да се даде като дивидент половината от печалбата на дружеството за миналата година, съобщиха от Българската фондова борса. Така собственици ще си разпределят 3 958 038 лв., те ще получат за акция 1.361985 лв. нетен дивидент.

Последната дата за сключване на сделки с акции на "Благоевград-БТ" на борсата, в резултат на които купувачът има право на дивидент, е 29 юни.

Стана ясно още, че "Булгартабак холдинг", който притежава над 85 на сто от благоевградската цигарена фабрика, свиква общо събрание на акционерите на 28 юни. На него ще се гласува за покупка на почивна станция в Несебър, която към момента е собственост на "Благоевград БТ".

Предвидената цена на сделката е 2.51 млн. лв. без ДДС и е определена от независими експерти. Имотът включва четириетажна сграда със застроена площ 430 кв. м, пристройка с площ 123 кв. м, столова с площ от 162 кв. м, и терен от 2500 кв. м, заедно с инвентара и оборудването в употреба.

Споделяне

Още от Бизнес