Благой Рагин: Аз съм един Дон Кихот

Благой Рагин: Аз съм един Дон Кихот

"От тук нататък ще помагам с каквото мога. Аз съм един Дон Кихот". Това каза подалият оставка председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин пред Нова телевизия.

"Той е като Майка Тереза. Винаги иска да помогне", каза в негова защита Веселин Налбантов, главен секретар на БХРА .

Благой Рагин подаде оставкав четвъртък, след като министърът на туризма Николина Ангелкова каза, че е морално да се оттегли от председателското място в асоциацията заради позицията му след инцидента с шведския турист в Слънчев бряг. Преди дни телевизии разпространиха кадри как скандинавецът рита камериерка в хотел в курорта, а жената губи съзнание.

След излъчването на кадрите шведът беше задържан, а съдът го остави за постоянно в ареста.

Рагин призова случаят да отшуми възможно най-бързо, защото можел да доведе доотлив на скандинавски туристи. Изказването му предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи.

"Аз 20 години работя на доброволни начала и не получавам заплата. От една година се моля на колегите ми да ме освободят от поста, защото тази работа ми пречи на живота", каза днес  Рагин.

Според него Нова телевизия е трябвало да го защити, след като изказването му е било разпространено неточно в редица информационни сайтове. По думите му той не е бил разбран, а изказването му било извадено от контекста.

Главният секретар на Българска хотелиерска и ресторантьорска организация Веселин Налбантов каза от своя страна, че няма да позволят на Рагин да си тръгне толкова лесно и искат той да остане на поста си.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?