Благотворителен търг с уникални предмети в тазгодишната Вечер на добродетелите

Благотворителен търг с уникални предмети в тазгодишната Вечер на добродетелите

Благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни предмети и преживявания с висока емоционална стойност, ще се проведе в рамките на десетото издание на Вечерта на добродетелите - най-голямото благотворително събитие на фондация “За нашите деца“. Тази година то ще се състои на 7 октомври, в Sofia Event Center, Paradise Center, а началният час е 19.30 и ще подкрепи 800 деца от 0 до 7 години и техните семейства.

По традиция, в рамките на събитието ще се проведе благотворителен търг, като сред ценностите ще са няколко уникални картини. Едната от тях е дело на талантливата българска художничка Събина Данева. От 20 години тя страда от рядко заболяване, което е деформирало фалангите на пръстите ѝ. Това, обаче, не спира желанието ѝ да рисува и да създава прекрасни и уникални творби. Самата картина е дарение от Министерството на труда и социалната политика.

Друго впечатляващо произведение е картината "Summer Forest" на художничката, илюстраторка и филмова декораторка Лийт Ридли. По произход тя е южноафриканка, живяла е в Париж, а от няколко години е в България. Лийт е силно съпричастна към каузата за правата на децата. Нейна лична инициатива е организирането на Kid’s Fest в София през 2016 година.

За втора поредна година събитието подкрепя и Исус Русев, който е възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в гр. Стара Загора. Той създава специално за Вечер на добродетелите творбата "Преди да падне здрач", вярвайки, че така помага на други деца, които нямат щастието да живеят в семейна среда.

Сред останалите предмети, които ще бъдат предложени на търга, е скулптурата “Архангел Михаил“, дело на Ангел Каравланов, както и четири пощенски плика и картичка с юбилейни марки от Българската пощенска станция на Антарктида, дарени от проф. Христо Пимпирев. За любителите на екстремните преживявания ще има специална изненада – три тандемни скока от 4200 метра, предоставени от приятелите ни от Skydive Sofia.  

Споделяне

Още по темата

Още от България