Блеър контузил Берлускони в приятелски футболен мач

Британският премиер Тони Блеър контузи италианския си колега Силвио Берлускони по време на приятелски футболен мач, съобщиха световните агенции.

По време на играта Блеър е ударил Берлускони по коляното.

Футболният маниак Берлускони, който е собственик на първодивизионния клуб Милън, е бил откаран в болница след завръщането си от официално посещение в Либия.

Той беше принуден да се обърне към ортопед, който откри травма на хрущяла в ставата, пише британският в. Дейли телеграф.

В болницата, където пристигна за преглед, Берлускони с театрален жест посочи лявото си коляно и каза: "Левите винаги ми причиняват неприятности". Забележката му може да се тълкува двусмислено, тъй като може да се отнася както към италианската опозиция, така и към самия Блеър, който е лидер на британските лейбъристи.

Футболния мач с участието на Берлускони и Блеър се проведе във вилата на италианския премиер в Сардиния. В двата отбора, освен премиерите на двете страни, играха техни помощници и бодигардове.

Не се съобщава с какъв резултат е приключил мача, тъй като британското правителство отказа всякакви коментари, посочвайки, че Блеър е на почивка и срещата му с Берлускони е имала частен характер.

Още от Свят

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?