Близки и приятели на Кристиан Таков учредиха фондация на негово име

Близки и приятели на Кристиан Таков учредиха фондация на негово име

Близки и приятели на покойния преподавател по право доц. Кристиан Таков учредиха фондация на негово име.

Тя е регистрирана в обществена полза и мисията ѝ е да спомага за утвърждаване на ценностите, които осмислиха живота на известния български юрист – приобщаване на млади българи, бъдещи юристи и всички будни български граждани към идеите за справедливост, етика и морал.

Основните цели на Фондация "Кристиан Таков“ са:

  • да подкрепя развитието на гражданското общество, като ангажира, възпитава и образова студенти по право и практикуващи юристи в стремеж към висок професионализъм, самостоятелно мислене и активна гражданска позиция;
  • да разпространява идеите за справедливост и висок граждански морал в българското общество;
  • да подпомага млади творци в областта на музикалното, сценичното и изобразителното изкуство.

Учредители на Фондацията са майката на Кристиан – оперната прима Галя Йончева, както и най-близките му приятели – Петър Иванов (Председател на Фондацията), Анна Ганева, д-р Георги Ганев, Иво Сърмаджиев, доц. д-р Мая Йорданова и Мартин Стоянов.

В управителните органи на фондацията участват още доц. Боряна Мусева, проф. Венелин Ганев, д-р Венцислав Л. Петров, арх. Eмил Мечикян, проф. Мила Ганева, Росица Михова, Цвета Попова.

Учредителите на Фондация "Кристиан Таков“ получиха подкрепа за начинанието от множество българи с изявена гражданска позиция – представители на различни професии и привърженици на различни политически, икономически и социални идеи.

Кристиан Таков е една от най-ярките личности на българското съвремие. Блести със своя интелект и ерудиция, с непримиримостта си към несправедливостта и с безкористната си всеотдайност към студенти, колеги, приятели и близки. Той е вдъхновител и пример за истински съвременен будител.

Фондацията е отворена за подкрепата на всички, които споделят нейната кауза. Имейл за връзка: [email protected].

Споделяне

Още от Общество