Близките на убитата Мирослава от Перник излизат отново на протест

На четвърти пореден протест излизат близките и приятелите на убитата Мирослава от Перник.

Те ще се съберат пред Пернишкия окръжен съд в 17.30 часа, съобщи БНР. Протестът ще премине под мотото "Да спрем убийствата". Ще се включат и близки на други убити и безследно изчезнали.

На 12 януари 2012 г. бе открит трупът на 18-годишната Мирослава Николова от Перник. Задържаха двама за нейното убийство, но единият от тях – Стойчо Стоев, се самоуби. Мирослава изчезна на 7 ноември вечерта след тренировка по таекуондо в Перник. Тя е изпратила писмо до близките си, в което обяснява, че е похитена.

На предния протест за справедливи наказания за убийците на Мирослава, нейната майка поиска петорна психиатрична експертиза на предполагаемия втори убиец Марио Любенов – Заека. Любенов е отишъл в психиатричен кабинет в края на 2009 година с папка документи от столичната клиника "Свети Наум", съдържаща 12 епикризи, сочещи диагноза "шизофрения".

Близките на Мирослава настояха Марио Любенов да бъде съден като вменяем, защото е взел решението месеци по-рано. Майката Емилия твърди, че той е купил документи за експертизата и настоява виновните медици да бъдат наказани. Според нея има и други извършители, за които апелира да се разкрият.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?