Близките на загиналите край Горни Лом получават 800 000 лева обезщетения

Застрахователното дружество УНИКА е изплатило общо около 800 000 лева обезщетения за загиналите при взривовете край Горни Лом, съобщиха от компанията

Застрахователят е изплатил авансово половината от обезщетенията до 17 октомври 2014 г. по бърза и небюрократична процедура

От края на миналата седмица УНИКА започна да превежда приоритетно и остатъка от сумата.

Обезщетението по застраховката "Трудова злополука“, сключена в ЗК „УНИКА Живот” АД за всеки от четиринадесетте загинали, е в размер на 84 брутни месечни работни заплати.

Общата сума на застрахователните обезщетения възлиза на над 800 000 лева. В рамките на само десет работни дни до 17 октомври 2014 г. УНИКА изплати авансово половината от общата сума на обезщетенията без да изчаква издаването на документите, удостоверяващи право на наследство.

В изпълнение на ангажимента си към семействата на загиналите от края на миналата седмица застрахователят вече превежда приоритетно и остатъка от сумата при получаване на съответните удостоверения за наследници.

Изплащането на втората половина от застрахователните обезщетения става веднага след издаването на смъртните актове на загиналите, което даде възможност на техните близки да задвижат процедурата по издаване на удостоверенията за наследници.

При взривовете край Горни Лом загинаха 15 души.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?