Близкият до ГЕРБ Георги Харизанов оглави телевизия "Европа"

Близкият до ГЕРБ Георги Харизанов оглави телевизия "Европа"

Георги Харизанов, основател на близкия до ГЕРБ "Институт за дясна политика", е новият изпълнителен директор на телевизия "Европа". За промяната в ръководството съобщи медията чрез прессъобщение.

Харизанов, който поема поста от 20 ноември, ще продължи да води предаването "Реакция" - съвместен проект на телевизията с Института за дясна политика, което се излъчва в неделя от 20 до 22 ч.

Георги Харизанов нашумя в първия кабинет на Борисов, по чието време оглавяваше "Напоителни системи", чийто принципал е Министерството на земеделието. След разследване на блога "Отворен парламент" стана ясно, че през 2012 година Харизанов няма диплома за висше образование. По-късно тогавашният министър Мирослав Найденов сравни от парламентарната трибуна Хазиранов с Бил Гейтс – общото между двамата било, че нямат диплома за висше образование.

Кабелната новинарска телевизия има 16-годишна история. Тя е основана от Емил Стоянов, брат на експрезидента Петър Стоянов, а първата ѝ емисия е излъчена на 14 април 2001 г. в студиото ѝ в Пловдив. Медията има две студиа - в Пловдив и София. Тя има и дългосрочни договори за обмен на информация и предавания с "Ройтерс" и "Дойче веле". През 2011 г. става член на Асоциацията на търговските телевизии в Европа (ACT) - най-голямата европейска медийна организация.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?