Близнаков и Етем се скараха задочно за пари

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и колежката му Емел Етем, министър на държавната политика при бедствия и аварии, задочно се скараха за пари в четвъртък. Причина за това стана изявлението на Георги Джамяров, председател на Правителствената комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, разпространено от министерството на Етем, че всички пари, изхарчени от ведомството на Близнаков по операция “Феникс” за възстановяване на щетите от наводненията през 2005 г. са възстановени.

В понеделник, 20 ноември, министър Близнаков, при откриването на възстановен мост в Горна Малина, заяви пред журналисти, че МО е получило само 18% от похарчените в операцията 900 000 лв.

От пресслужбата на Етем подчертават, че изявлението на Джамяров, идващо три дни по-късно, е във връзка с запитвания на медиите, защо МО е получило само 18% от изразходваните средства.

Според правителствената комисия в края на миналата година министерството на Близнаков е поискало да му бъдат възстановени само 606 934 лв., а не 900 000 лв., като е представило нужните документи. Парите са били възстановени “до стотинка”.

През настоящата година военните също участваха в аварийно-спасителни операции по време на високите води по р. Дунав, за което МО е внесло искане за връщане на 157 439 лв. Тази сума бе отпусната от комисията в пълен размер. Още 68 572 лв. са били отпуснати на МО за унищожаване на боеприпаси в полигоните на армията, добавят от пресслужбата на Етем.

От МО все още няма официално становище по възникналия спор.

Споделяне

Още от България