Близнашки: Не можем да си позволим още една година размотаване

Георги Близнашки в Борисовата градина в София

Призивът ми към всички е в деня на изборите всеки да изпълни своя граждански дълг и да гласува. Бюлетините са отпечатани и са разпратени по избирателни райони. Това каза министър-председателят проф. Георги Близнашки, койтов неделя участва в инициативата "Чети с мен"в Борисовата градина в София.

По думите на премиера остава само да бъдат изпратени бюлетините в София-град и София-област, което ще стане утре и вдругиден. Организацията е в пълен ход, създават се всички нормални условия за едни спокойни избори, каза Близнашки.

По неговите думи след изборите трябва да има силно политическо правителство, защото необходимите реформи се отлагат твърде дълго време. Не можем да си позволим още една година размотаване под формата на квазиекспертни правителства. В противен случай ще продължим да тънем в посткомунистическото блато, каза премиерът.

Според него е крайно време да приключим с прехода и да навлезем в ритъм на устойчиво развитие. Преди това обаче трябва да минем през още един болезнен цикъл от промени, които трябва да започнем по-скоро, отбеляза Близнашки. Той каза, че служебното правителство върши много неща, но не може да направи необходимите големи реформи.

По повод идеята военните и полицаите да се пенсионират при навършване на определена възраст, обсъждана от служебното правителство, премиерът Близнашки каза, че кабинетът нищо не въвежда в момента. Това са препоръки, които отдавна се отправят към България, и при размяната на мнения в Министерския съвет стигнахме до заключението, че е време да се съобразим с тях, коментира Близнашки, цитиран от БТА.

Той подчерта, че това са препоръки, които трябва да бъдат въведени в нашето законодателство вероятно през следващата година.

Споделяне

Още по темата

Още от България