Близнашки отиде при патриарха, който му обеща молитвена подкрепа

Сн. БГНЕС

Служебният премиер проф. Георги Близнашки се срещна в четвъртък с патриарх Неофит. От главата на Българската православна църква министър-председателят е получил обещание за молитвена подкрепа, съобщиха от правителствената информационна служба.

"В нашата история винаги църквата и държавата са вървели ръка за ръка, това е част от нашата народностна традиция. Към тази традиция всички ние трябва да се придържаме", е заявил служебният премиер след срещата с патриарха.

В сряда министрите от служебния кабинет начело с премиера посетиха храм-паметника "Св. Александър Невски" след края на първото си заседание. В храма те запалиха свещ за здраве и успех.

Георги Близнашки е бивш член на комунистическата партия преди 1989 г., а след това и на приемника и БСП, като беше изключен от нея през февруари заради участието в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

На въпрос дали би искал да изтрие тази част от миналото си, служебният премиер, който преди години беше депутат от БСП, отговори: "Не виждам как бих могъл да го изтрия, то е част от моята биография и живот. Комунизмът е красив идеал, за който са загинали много честни и светли личности. Комунизмът е наше общо минало, успяхме да се разделим с този режим, нека дадем всичко от себе си демокрацията да пребъде".

Споделяне

Още от България