Близнашки смени още трима областни управители

След като преди седмица освободи петима кадри на БСП и ДПС от ръководните места в областите Пловдив, Благоевград, Русе, Монтана и Плевен, в сряда служебният премиер Георги Близнашки смени и областните управители на Стара Загора, Варна и Перник. На мястото на Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов той назначава съответно Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова.

Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора.


Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА "Димитър Ценов" – Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет.


Начело на областната администрация в Перник застава председателят на местната Търговско-промишлена палата. Бойка Петрова е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар.

Споделяне

Още по темата

Още от България