Близо 2 млн. лева събра "Българската Коледа"

Близо  2 млн. лева събра "Българската Коледа"

Близо 2 млн. лева събра "Българската Коледа" от началото на шестнадесетото издание на благотворителната кампания, информираха от прессекретариата на държавния глава.

Благотворителната инициатива на президента "Българската Коледа" в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания продължава и след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър "Иван Вазов".

Към момента са изпратени 560 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември.

Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно.

На коледния благотворителен спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които "Българската Коледа" помага.

В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2019 година. Допълнителна информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg. На същия е посочен и реда за кандидатстване за подпомагане.

Споделяне

Още от Общество

Как да се подходи с новата детска болница?