Близо 300 души участваха в масов бой в Ихтиман между два ромски клана

Двама мъже на 59 и 24 години са задържани от полицията заради предизвикване на масово сбиване в Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР във вторник.

Сигналът за инцидента е бил подаден чрез тел. 112 в понеделник вечерта около 20.50 часа. В потушаването на конфликта се включили служители от четири районни управления и жандармерия.

В кв. "Изток" на града те са заварили струпване на около 300 души, които си отправяли закани, а голяма част от тях си нанасяли удари, включително с тояги и лопати, замеряли се и с бутилки и камъни.

Допълнителни полицейски екипи от районните управления в Костенец, Елин Пелин, Самоков, сектор "Престъпления по пътищата" и жандармерията са включили в потушаването на сблъсъка.

Ситуацията е била овладяна напълно. Станало ясно, че стара вражда между два ромски рода е предизвикала напрежението, ескалирало до сбивания.

За изясняване на случая в районното управление на полицията в Ихтиман са били доведени очевидци. Установен е и трети инициатор на сбиването, който е бил транспортиран до "Пирогов" заради нанесени травми и освободен след преглед.

Споделяне

Още от България