Близо 340 училища са в грипна ваканция, обявена е епидемия и в Перник

Близо 340 училища са в грипна ваканция, обявена е епидемия и в Перник

В 344 училища и детски градини в страната в сряда е обявена принудителна ваканция. Повечето от тях са затворени заради грипна епидемия, а в няколко няма занятия заради лошото време или липса на отопление.

Очаква се в четвъртък броят им да нарасне, след като в сряда и в Перник беше обявена грипна епидемия. Там принудителната ваканция ще започне на 17 и ще е до 22 януари включително.

Епидемия беше обявена и в Пазарджик, но засега там принудителна ваканция засега няма.

Грипна епидемия вече беше обявена в област Бургас, където до 18 януари са затворени 137 училища. От 16 до 18 януари въ ваканция са и 120 училища в област Стара Загора, 65 училища в област Шумен и 16 училища в община Силистра.

В област Пловдив няма да учат две училища -  основното училище "Хр. Ботев" в с. Поповица и  професионалната гимназия "Ген. Вл. Заимов" в Сопот, която във вторник пострада от ураганния вятър в района.

Лоши метеорологични условия са причина в две учебни заведения в Кюстендилска област също да няма учебен процес - основното училище "Хр. Ботев" и детската градина "Райна Княгиня" в община Невестино.

Едно училище в област Кърджали също е затворено - средно училище "Н. Й. Вапцаров" в с. Бенковски.

Продължават да не се провеждат занятия в детска градина "Детелина" в с. Черно поле, община Ружинци, Видинска област.

В областите, в които е обявена грипна епидемия - Бургас, Шумен, Стара Загора, Силистра и Перник са преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците и провеждането на профилактични имунизации.

Споделяне

Още по темата

Още от България