Близо 50 хил. души са сменили пенсионния си фонд за полугодието

Близо 50 000 души са сменили пенсионния си фонд през първите шест месеца на годината, а размерът на прехвърлените средства е 35.6 млн. лева. Това сочат данните на Комисията за финансов надзор.

27 406 осигурени са променили участието си във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване през второто тримесечие на годината. Общата сума на прехвърлените средства в друг пенсионен фонд е малко над 19 млн. лева.

Общият размер на прехвърлените средства в сравнение с първото тримесечие на 2009 г. се е увеличил с близо 2.6 млн. лева или с приблизително 16 на сто.

Най-голям брой осигурени са сменили универсалния си фонд - 1.6% от осигурените в този вид фондове. В тях задължително се осигуряват родените след 31 декември 1959 г.

При професионалните фондове, в които задължително се осигуряват работещите при условията на първа и втора категория труд 1.82 % от осигурените са направили смяна.

При доброволните пенсионни фондове промяна са направили 0.07 на сто от осигурените.

Средният размер на прехвърлените средства на едно осигурено лице, променило участието си през второто тримесечие на 2009 година, е 698 лв.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?