Близо 600 военни са напуснали за първите три месеца на годината

Близо 600 военни са напуснали въоръжените сили за първите три месеца на годината, съобщиха от Министерството на отбраната.

Според данните на ведомството от освободените 596 души 162-ма са напуснали по собствено желание или поради навършване на пределна възраст. От освободените военнослужещи 588 са без право на пенсия.

 

За сравнение през цялата минала година напуснаха 1607 военнослужещи, от които по собствено желание – 1390. От тях без право на пенсия – 799.

 

Тази година бяха блокирани плановете за продължаване на съкращенията в армията, а миналата седмица за пръв път от четири години се заклеха нови военни.

 

В отчета на Министерството на отбраната за първото тримесечие се посочва и тревожното състояние на сградния фонд и съоръженията във формированията на Сухопътните войски.

 

"Анализите показват, че в определени войскови райони инфраструктурата е силно амортизирана и не отговаря на повишените изисквания за спецификата в дейността им. Своевременното отпускане на целеви средства за реконструкция, модернизация и основен ремонт би намалило значително необходимите финансови средства за в бъдеще", посочват от МО.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?