Близо милиард лева са платени по застраховки "Живот" за над 13 години

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) започна в понеделник акция по развенчаване на митовете относно застраховките "Живот", най-разпространените от които са, че полиците са прекалено скъпи, не си струват парите и не се изплащат при настъпване на застрахователното събитие.

За периода от началото на януари 2003 г. до средата на 2014 г. в България са изплатени 967 504 590 лв. по застраховки живот, сочат данни на Комисията за финансов надзор за изплатените обезщетения по поличите, съобщиха от АБЗ.

Асоциацията започна първата рекламно-информационна кампания у нас в подкрепа на застраховките "Живот”, които имат и други ползи извън изплащането им при настъпване на смърт на застрахованото лице.

Този вид полици, когато са дългосрочни, дават възможност за спестяване, а към гарантираната застрахователна сума по такива полици може да се получи и сума, натрупана от допълнителна доходност, а всяка година могат да се ползват и данъчни облекчения.

Инициативата на АБЗ има за цел да привлече вниманието на социално активните и отговорни българи като ги провокира да се замислят за важните неща в живота и непреходните ценности, свързани с грижата за здравето, семейството, децата, бъдещето и отговорността, която всеки е готов да поеме, за да ги има.

За кампанията има и специално създаден сайт mylifebg.com, който дава повече информация за възможностите и видовете застраховки "Живот".

Споделяне

Още от Бизнес