Близо сто незаконни сергии и кебапчийници открити в Слънчев бряг

Близо сто незаконни сергии и кебапчийници открити в Слънчев бряг

Незаконни 99 магазинчета и сергии за продажба на обикновено фалшиви маркови стоки, кебапчийници, дюнерджийници и зарзаватчийници са открити в Слънчев бряг при извършена проверка от Съюза на собствениците в курорта, общината и дружеството "Слънчев бряг" АД, което отговаря за стопанисването на инфраструктурата

Установените незаконни обекти са на територията на зона”Изток”, поставени са без разрешение и без схема, одобрена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На нарушителите са съставени протоколи от общината и е изпратено писмо до Дирекцията за национален строителен контрол за предприемане на действия по премахването на обектите.

При проверката, освен незаконни преместваеми обекти, е установено  наличието на множество стелажи и щендери за разполагане на търговски стоки и услуги по тротоари пред хотели и търговски обекти, съобщи Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците. Според нея, незаконните обекти в курорта са много повече и проверките ще продължат.

В списъка на нарушителите фигурират кебапчийници, павилиони за дюнери и закуски, малки магазинчета тип "каравани", търговски обекти, в които се продават незаконни маркови дрехи и обувки и др.

От Съюза на собствениците припомнят, че са изпращали многобройни  писма и сигнали до отговорните институции за наличието на голям брой нерегламентирани обекти в курорта. С писмата са изпращани и списъци на незаконните временни обекти на територията на Слънчев бряг, констатирани при проверки.

Съюзът на собствениците настоява държавата да упражни правомощията си и да предприеме мерки за премахване на незаконните павилиони в комплекса. Сдружението иска проблемът да бъде окончателно решен  и процедурата по събарянето на незаконните обекти в курорта да стартира.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?