Блогъри издигат своя кандидатура за кмет на София

Блогъри издигат своя кандидатура за кмет на София
Блогърското общество издига своя кандидатура за кмет на София. От няколко дни активни участници в Интернет-пространството много сериозно обсъждат идеята техният кандидат да бъде Теодор Дечев – политолог, социолог, политик, предприемач, инженер, блогър.

От форумите личи, че идеята Дечев да бъде убеден и предложен за кмет е оповестена от Йосиф Йосифов, бакалавър по икономика от Магдебургския университет "Ото фон Гьорике",

Форумното общество "Де зората" излиза със специален призив в подкрепа на кандидатурата: "Повече от десетилетие ни се налагаше на едни или други избори да гласуваме против здравия разум и против собствената съвест. Пускахме бюлетината от немай къде. Гласувахме с омерзение. Правехме го от "високи" политически съображения. Ето че дойде краят на нашето изпитание", пишат блогърите.

Те открито недоволстват от факта, че Синята коалиция е решила да не издига свой кандидат за кмет на София и е предпочела да се "прислони по сестрински под крилото на ГЕРБ".

Привърженици на СДС и ДСБ смятат, че това решение сваля от тях всякакви формални и лични ангажименти за солидарност с изборната политика на двете партии. "Вече можем да гласуваме без омерзение", пишат те.

Форумно общество "Де зората" смята, че в лицето на Теодор Дечев за пръв път от дълго време хората с чувство за справедливост, за памет и за нормална човешка порядъчност имат възможност за искрен и правилен избор.

"На есен ще имаме възможността да се преброим. Ще знаем, по думите на голямата руска правозащитничка Валерия Новодворская, колко сме онези, които не желаем да бъдем ратаи на чужди проекти и безгласни изборни добичета. Гласувайки за Теодор Дечев, ще си спомним и ще покажем, че сме граждани със собствено мислене и позиция", пишат форумците и призовават да се състави инициативен комитет за издигане кандидатурата на д-р Теодор Дечев за кмет на София.

Споделяне

Още от България