Блогъри издигнаха кандидатурата на Теодор Дечев за кмет на София

Инициативен комитет от блогъри и участници в интернетфоруми издигна кандидатурата на Теодор Дечев за независим кандидат за кмет на София.

Дечев е заместник-председател на Съюза за стопанска инициатива и председател на Съвета на браншовите организации при съюза.

Основен приоритет за него щяло да бъде решаването на въпроса с "транспортния хаос в столицата". Сред дългосрочните мерки в този контекст е построяването на метрото. Необходимо е автомобилните гаражи да бъдат на входовете на метростанциите, посочи Дечев. В средносрочен план е важно изграждането на естакади, като в рамките на мандата на новия кмет ще може да се направи широка публична и академична дискусия и да започне тяхното проектиране.

Сред краткосрочните мерки са радикалното подобряване на системата на управление на движението в София, на инфраструктурата на града, защитата на гражданите в борбата със злоупотребите на електропазпределителните дружества - монополисти.

Според Дечев "перспективата да бъде избран и кмет на София от ГЕРБ обещава затваряне на целия политически процес в общината в една политическа партия".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?