Блогът на Лиляна Павлова между "бременните скариди“ и "куцащите легнали полицаи“

"Бременната скарида е на късмет“, съобщава предизборният блог на бившия регионален министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова. Пиарските напъни в сайта ѝ предизвикаха завидно внимание във Фейсбук, а фокусът падна върху разказа как Павлова и варненският "гербер“ номер 1 Иван Портних се учат да ловят скариди с кепче. Учител е Жорко.


"Първи урок по улов на скариди преподаде малчуганът Жорко на кандидатите за народни представители от Варна Лиляна Павлова и Иван Портних в гр. Бяла вчера. На рибарския кей Жорко показа завидни умения в улова на морския деликатес. "Скариди се ловят при скалите и с кепче", напътстваше младият рибар. Още с първия замах Павлова и Портних увенчаха усилията си с успех. Те уловиха скарида, която по мнението на рибарите беше бременна. След кратък диспут между двамата благородството надделя и върнаха морския дар обратно в морето. Според рибарите да хванеш бременна скарида било на късмет", се съобщава в блога на Павлова.

Ловът на бременни скариди не е било единственото занимание на Лиляна Павлова в Бяла. Тя и Иван Портних са направили и разходка из руините на местната антична крепост. Двамата са хванати от будния фотограф в момент, в който се взират многозначително в далечината, позирайки сред три големи антични неща.

Друг впечатляващ материал в блога е озаглавен закачливо: "На Варна ѝ куцат "легналите полицаи". Това е разказ от срещата на Павлова с мотористите от клуб "Музикантите". По време на срещата тя прави извода, че легналите полицаи във Варна не отговарят на европейските изисквания. Най-интересна в този материал обаче е снимката. На нея се вижда Павлова яхнала голям мотор, обградена от четирима мъже. Не става ясно къде през това време са останалите седем кандидати на ГЕРБ за народни представители, които също са присъствали на срещата.

Ударно е и заглавието: "Павлова: ГЕРБ работи за образование без популизъм и сладки обещания". Разказът е за среща на Лиляна Павлова с представители на академичните среди в града. Вътре обаче не се уточнява как точно ГЕРБ "работи за образование", споменава се само развиването на своеобразен Черноморски образователен център, което звучи като Пернишки университет.

Блогът на Лиляна Павлова започва и с кратко посвещение към читателите: "Сега ГЕРБ е единствената партия в България, която ясно декларира, че няма да управлява в коалиция, издига лидера си за кандидат-премиер и е готова, както и в миналия мандат, да поеме цялата отговорност за управлението на страната. За разлика от ширещия се популизъм на левицата и псевдонационалистите, които се опитват да яхнат справедливия гняв на хората срещу монополите, ние не ви обещаваме чудеса. Още по-малко сме склонни да ви поведем към социалистическо корабокрушение и управление, дирижирано от кукловоди в сянка. За да спрем всичко това, ние се нуждаем от убедителна победа на 12 май, а гласовете за ГЕРБ са гласове срещу новия популизъм в България".

Регионалният министър МОЖЕ БИ има предвид, че ГЕРБ са представители на стария, вече утвърден в България популизъм, който е значително по-малко вреден.

Друга сцена, пропита с дълбок символизъм, от предизборната кампания на ГЕРБ във Варна е цитирана във вестник "Сега". Става дума за информация, разпространена от партийния пресцентър, която разказва как кандидат-депутатите садят рози във Варна.

"Да спасим розата от червения акар!" - под това мото е акцията за засаждане на рози на младежи от ГЕРБ - Варна, посветена на предстоящия християнски празник Цветница. Градинари разказали на младежите, че тази пролет се очаква масирано нашествие на червения паяк по розите. Розата е партийният символ на БСП.

"Решихме, че можем да се погрижим за тези красиви цветя, тъй като вече имаме добър опит в отглеждането на гербери", обясни кандидат-депутатът от ГЕРБ във Варна Павел Христов. Специалистите предупредили, че червеният акар е опасен неприятел на растенията, напада пъпките и младите листа, обвива ги в паяжина и изсмуква соковете им. "Информациите сочат, че червеният акар е над стогодишен вредител, който е разпространен у нас", гласи съобщението на ГЕРБ.

"Няма да използваме химически препарати, ще ги поливаме и ще премахваме плевелите, които са свърталище на червените акари", заканил се Павел Христов.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013