Блок в Перник 5 години ползвал безплатно парно и топла вода

Блок в Перник 5 години ползвал безплатно парно и топла вода

Блок с 12 апартамента и търговски помещения в Перник е ползвал 5 години незаконно парно и топла вода и хората в него не са плащали за услугата на местната топлофикация.

Блокът е в центъра на града. Построен е през 2012 г. и е присъединен към мрежата не от "Топлофикация - Перник", а от друго дружество. За това и чак сега от топлофикацията открили, че парното и топлата вода в него се ползват, без да се плащат. Това станало при рутинна проверка, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов.

Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с "Топлофикация" за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия. През целия период обаче ползвали парно и топла вода без пари.

За случая е информирана полицията в Перник, топлоподаването към сградата е прекъснато. Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на парно и топла вода. От "Топлофикация" обаче искат обезщетение за времето, през което обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода неправомерно.

Споделяне

Още от България