Блокирай “Орлов мост” - ВИДЕО

Третият пореден протест “Блокирай Орлов мост” започна в петък в 19.30 часа. Той бе предшестван от два бунта на същото място в сряда и четвъртък и над тричасови преговори между Бойко Борисов и част от протестиращите в петък.

Според информация от социалните мрежи, където се развива и организацията на “Блокирай Орлов мост”, към момента на кръстовището на булевардите “Цариградско шосе” и “Евлоги и Христо Георгиеви” са издигнати ограждения, а за нуждите на полицията е извадено и водното оръжие, което се използва за борба с безредиците.

По-рано през деня министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент, че всеки полицай, който употреби насилие срещу протестиращите младежи, ще бъде уволнен. В социалните мрежи по тази причина се разпространи и телефонният номер на премиера.

Част от участващите в демонстрациите, които преговаряха с властта, призоваха да не се блокира движението на кръстовището "Орлов мост" заради натоварения трафик в петък вечер. Според дискусиите във Facebook обаче младежите нямат намерение да отстъпят, докато не видят промени в закона за горите черно на бяло.

Споделяне

Още от България