БЛС разширява стипендиантската си програма

БЛС разширява стипендиантската си програма

За седма поредна година Българският лекарски съюз ще подпомогне развитието на млади български лекари чрез разширен проект за финансово стимулиране. От тази година съсловната организация реши да разшири проекта и да го превърне в ежегодна програма за финансово стимулиране на бъдещи и млади лекари в няколко направления.

Студенти 5-ти и 6-ти курс ще бъдат подпомагани с ежемесечна стипендия в размер до 120 лв. в рамките на една учебна година.

Освен това БЛС ще финансира участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

Ще бъдат финансирани и научно-изследователски проекти на млади лекари до 35 години, специализанти и докторанти.

“В годините, като приоритетна цел на Български лекарски съюз, най-голямата съсловна организация, ангажирана със защита правата и интересите на лекарската гилдия, се оформи задържането на младите специалисти в България и връщането им от чужбина, предлагайки им стимули и възможности за адекватно кариерно и академично развитие в страната ни“, заявиха от БЛС.

За целите на проекта е събран паричен фонд по програмата, посредством спонсорства от различни организации и институции.

Подаването на документи започва на 1 февруари 2019 г. Пълната информация за срокове, изисквания, както и необходимите образци за кандидатстване са публикувани на сайта на БЛС (blsbg.com) и страницата на организацията във Фейсбук

Споделяне

Още от България