"Бляскаво и възхитително" представяне на Байдън в кандидатпрезидентския дебат

Джо Байдън и Камала Харис по време на дебата в Детройт

Във втория дебат на политици от Демократическата партия, които се борят за партийната номинация на президентските избори Джо Байдън се е представил бляскаво и възхитително, твърди в. "Вашингтон пост".

Джо Байдън беше достатъчно добър, пише авторът на вестника, и това само по себе си е победа.

Съпартийците му го атакуваха от първата минута на дебата и не спряха до края, изтъква "Вашингтон пост". Нападаха го за здравеопазването, за имиграцията за престъпността. Нападаха го за неравенството, расизма, климатичните промени, търговията, абортите и Ирак. А Байдън беше съвършено адекватен.

За разлика от безжизненото си представяне на първия дебат, Байдън беше енергичен и подготвен. Той отвърна на огъня с огън и през по-голямата част от времето също стреляше. Представянето му беше, казано накратко, не необикновено, но достатъчно, пише вестникът.

Почти нямаше какво да промени динамиката на състезанието, в което Байдън имаше водеща роля. Камала Харис, Бил де Блазио, Кори Букър и Кирстен Джилибранд изглеждаха особено опортюнистични в нападките си, а понякога бяха направо противни. Равносметката след втория дебат е, че Байдън остава фаворит, заключава "Вашингтон пост"

Дори повече. Преднината му е по-голяма, отколкото когато обяви кандидатурата си през април, подчертава изданието. Триумфът на Байдън над посредствеността има просто обяснение. Правилно или не, гласоподавателите вярват, че този стар, безобиден бял мъж с умерени предпочитания е този, който ще победи президента Тръмп. Национално проучване тази седмица показа, че 51 процента от демократите смятат, че Байдън има най-голям шанс да победи, пише вестникът.

Байдън постигна важни неща: докато другите го атакуваха, той постоянно връщаше фокуса към Тръмп, придържаше се към умерените си позиции и се обвързваше с президента Барак Обама, обобщава "Вашингтон пост".

Изданието "Политико" отбелязва, че опонентите на Байдън са се струпали в единия ъгъл на ринга, а урокът от втория дебат е, че вземането на мушка на този, който е фаворит, може да има обратен ефект, което важи и за Демократическата партия.

Коментарът изтъква, че след втория дебат се очертават две неща: демократите трябва да се молят игралното поле да се стесни рязко преди есента, защото дебат между 10 кандидати е гарантирана катастрофа. Това омаломощава водещите кандидати и е в съответствие със стереотипа за сегашната Демократическа партия като компания от озадачаващи персонажи, които се опитват да се надвият един друг, залагайки на либералното.

Освен това, няма да получим истинско усещане за това как върви тази кампания, докато Бърни Сандърс, Елизабет Уорън, Камала Харис и Джо Байдън не са заедно на сцената. Това е тестът, който Демократическата партия трябва да проведе, заключава "Политико".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?