БМФ с два варианта за продажба

БМФ с два варианта за продажба

Два варианта за раздържавяването на Параходство Български морски флот (БМФ) е дало ръководството на дружеството на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, съобщи в неделя  председателят на профсъюз "Единство" в параходството Петър Трифонов. Едното предложение е да се продаде целия пакет акции на параходството, другото предвижда приватизация на 70 на сто от БМФ.

По последни данни от Министерството на транспорта проектът за стратегия на морския ни флот трябва да бъде готов до средата на юли и да се представи пред депутатите в транспортната парламентарна комисия за обсъждане. Този ангажимент пое ресорният зам.-министър на транспортна Красимира Мартинов.

Петър Трифонов изрази опасенията си, че след продажбата на корабите на БМФ от тях ще бъде махнат националният флаг и те ще плават под удобен флаг. По този начин страната ще остане без национален морски и океански превозвач и 5000 души ще останат на улицата, заяви синдикалистът.

Още преди два месеца до министъра на транспорта е била изпратена докладна записка от Трифонов и председателя на синдикалната структура на КТ “Подкрепа" Марин Кръчмаров, с която те са го сезирали за нарушения в параходството и са поискали оставката на изпълнителния директор на дружеството кап. Христо Донев. Мутафчиев обаче не е реагирал въобще на писмото и сега синдикалистите му дават срок от два-три дни, за да им обърне внимание. В противен случай ще сезираме европейските институции, каза представителят на профсъюз “Единство”.

Споделяне

Още от Бизнес