БМВ изтегля 1.6 милиона дизелови коли заради риск от пожар

БМВ изтегля 1.6 милиона дизелови коли заради риск от пожар

БМВ ще изтегли 1.6 милиона дизелови автомобила заради дефект, който може да причини пожар в движение. Проблемните модели са произведени между 2010 и 2017-а година.

Проблемът идва от дефектен охладител в системата за рециркулация на отработените газове. Вследствие на дефекта може да се предизвика изтичане на охладителна течност, която при смесване с други компоненти и при определени условия може да предизвика запалване на автомобила.

Мерките са взети след близо 30 регистрирани случая на запалване при автомобили в Южна Корея от началото на годината. Компанията започна разследване, което показа, че съмнения за същия дефект има и при колите на европейския пазар. В крайна сметка, през август BMW обяви, че изтегля 480 хил. автомобила. Във вторник стана ясно, че проблемните коли са над милион и половина и засягат продажбите на компанията в цял свят.

От компанията обявиха, че дефектът може да предизвика пожар само при продължително шофиране на висока скорост, но не и в спряло положение. От компанията допълват, че ще се свържат със собствениците на проблемните коли, а изтеглянето трябва да се извърши в най-скоро време.

Споделяне

Още от Бизнес