БНБ призова политическите лидери да ограничат говоренето и да излязат с обща позиция

БНБ призова политическите лидери да ограничат говоренето и да излязат с обща позиция

Българската народна банка (БНБ) призова всички политически лидери да ограничат своето публично говорене на тема банки.

В обръщението на БНБ се посочва, че през последната седмица нееднократно основните политически сили са заявявали готовност да подкрепят действията на БНБ за гарантиране стабилността на банковата система.

”Както всички вече се увериха, спокойното и гладко функциониране на банковия сектор не е самоцел, а е от първостепенна обществена важност. Финансовата и банковата стабилност са плод на усилията на няколко български правителства и няколко български парламента – плод на усилията на цяло едно поколение”, заявиха от БНБ.

От Централната банка апелират политиците и цялото общество за трезва и разумна преценка на всяка дума и всяко действие на тема банки.

”Днес е време за консолидация, за солидарност и за национално съгласие и единство за доброто на всички български граждани. Призоваваме утре по време на политическите консултации при президента на Републиката всички институции и политически сили да излязат с единна позиция в подкрепа на усилията на Българската народна банка и българското правителство за запазване на финансовата и банковата стабилност и на съзидателната посока на обществено развитие”, се посочва още в позицията на БНБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България