BNP Paribas приключи придобиването на Джет Файнанс

Френската банка „Бе Ен Пе Париба” (BNP Paribas) финализира чрез филиала си „Сетелем” (Cetelem) придобиването на 100% от международната финансова компания „Джет Файнанс интернешънъл” (Jet Finance International), специализирана в потребителски кредити на българския пазар, съобщи във вторник в електронното си издание икономическият всекидневник "Експансион", цитиран от БТА.

„Джетфайнанс” има близо 500 000 клиенти, като през 2006 г. отпуснатите потребителски кредити са се увеличили с 60%. Тази тенденция продължава и през 2007 година.

Филиалът, специализиран в потребителски кредити, изтъква, че това изкупуване засилва позициите му в континентална Европа и му позволява да предложи паневропейска оферта на партньорите си дистрибутори.

От „Бе Ен Пе Париба” смятат, че тази сделка има стратегическо значение, доколкото ѝ позволява да получи достъп до частните клиенти в България. Банковата група изтъква, че потенциалът за растеж в тази страна е един от най-високите в Централна и Източна Европа, с брутен вътрешен продукт (БВП), който се очаква да нараства с около 5 на сто годишно до 2009 година.

Споделяне

Още от Бизнес