БНР пуска алтернативно на "Деконструкция" на Волгин предаване

БНР ще "неутрализира" проблема с предаването на Петър Волгин "Деконструкция", като пусне негова алтернатива.

Предаването, упреквано в системна едностранчивост и отказ от представяне на повече гледни точки, бе спряно от ръководството на радиото в периода на предизборната кампания. Авторът му, който застъпва леви и проруски позиции, както и негови подръжници, изразиха съмнение, че предаването изобщо няма да бъде върнато в ефир.

В четвъртък обаче от радиото обявиха, че от 25 октомври всяка събота по програма "Хоризонт" започва да се излъчва ново "политико-икономическо токшоу". Предаването е озаглавено "Събота 12+3" и ще се състои от два панела - "Конструкция" и "Деконструкция" с водещи Калин Манолов и Петър Волгин. То ще започва непосредствено след обедните новини около 12.20 часа.

Директорът на програма "Хоризонт" Васил Чобанов обясни, че във всеки панел с продължителност около 75 минути ще се запази откритата телефонна линия за слушатели. По думите му целта на новото предаване е не да създава конфронтации и сблъсъци, а да предлага палитра от различни мнения и гледни точки.

Всяка седмица един от водещите на ротационен принцип ще предлага тема на предаването, която ще се следва и в двата панела.

Споделяне

Още по темата

Още от България