БНР пусна анкета в подкрепа на осъдените медици

В неделя Българското национално радио пусна на Интернет сайта си - www.bnr.bg, анкета в подкрепа на осъдените на смърт български медици. Въпросът на анкетата е "Подкрепяте ли усилията на българската и международната общност да бъдат оправдани палестинският лекар и българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия", а опциите за гласуване са "да" и "не".

Анкетата бе публикувана четири дни, след като арабската сателитна телевизия Ал Джазира пусна на Интернет сайта си, но само на арабски език, анкета за българските медици. Там въпросът бе формулиран така - "Подкрепяте ли намаляването на смъртната присъда на онези, които са заразили със СПИН чрез инфектирана кръв либийски деца".

До момента, в който анкетата бе забелязана от български медии, подкрепящите намаляването на присъдите бяха четворно по-малко от гласувалите, убедени във вината на българските медици. След многобройни призиви от четвъртък вечерта и петък сутринта, съотношението на гласовете се обърна драстично и в петък привечер вече бе 86 към 14 процента за подкрепящите намаляването на присъдите.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?