БНР започва излъчване на 24 часова програма за София

От 17 септември – деня на София - БНР започва 24-часова програма на новото си регионално радио „София”, съобщи генералният директор на националното радио Валери Тодоров.

Целта на програмата е да привлече аудиторията между 17 и 40 години, каза директорът. В програмата на новото радио ще има вести, здравни, културни и  туристически рубрики, както и новини на английски, адресирани към чуждите туристи в столицата, поясни още Тодоров, като уточни, че радиото няма да е общинско. На неговата честота ще се излъчва и работата на парламента.

Главният редактор на програмата Георги Любенов съобщи, че за първи път чрез самостоятелно предаване масирано ще бъде представен Златният фонд на БНР и най-ценното от радиоархива.

Пилотният проект е подготовката на БНР за създаването на трета национална програма след радио "Хоризонт" и радио "Христо Ботев", която да бъде съставена от най-доброто от 5-те регионални радиоцентъра на националното радио.

Бигбендът на БНР ще отбележи пускането на новото радио с едночасов концерт в градинката пред църквата "Св. София" след края на тържеството, организирано от Столична община по случай празника на София.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?