БНС внася вот на недоверие

Българският народен съюз (БНС) съобщи, че внася в понеделник вот на недоверие към кабинета. Такъв подготвя и СДС. Мотивите на БНС са застрашаване на националната сигурност от страна на министъра на икономиката и енергетиката и ангажиране на отговорността на Министерски съвет за тези негови действия.

Според БНС изнесеното в публичното пространство за Румен Овчаров е доказателство за настъпилата криза в България, налице е недопустима намеса в работата НСлС.

Сергей Станишев показа, че не е премиер, коментира в неделя неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборно посещение в Кърджали.

Премиерът води министър Румен Овчаров в Русия, а после го праща в отпуск, отлепи двама заместник-министри, които не трябваше да назначава, а мълчи, няма отговори, каза Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Самият министър на икономиката и енергетиката си признава, че кръгове в БСП източват огромни средства, защо сега ги казва тези неща, след като от година се говори за това, зададе риторичен въпрос Борисов.

Споделяне

Още от България