БНТ иска увеличение на бюджета с 31 млн. лева

Българската национална телевизия, чийто обичаен рейтинг е 2,9-3%, е планирала увеличение на бюджета си за догодина с 31 милиона лева и иска общо 80 млн. лв. Това стана ясно след заседание на Съвета за електронни медии в четвъртък. Надзорниците са подкрепили проекта на БНТ, а също и на Българското национално радио.

След поредната криза с генералния директор в БНТ, Управителният съвет и и.д. шефът Борислав Геронтиев решиха да свалят предавания с нисък рейтинг. До 10 септември СЕМ събира кандидатури за поредния конкурс за избор на нов генерален директор, чието име се очаква да стане ясно на 24 септември.

От БНР са поискали пет милиона лева повече от тази година, с което бюджетът им става общо около 35 милиона лева.

Подкрепихме поисканите от двете медии бюджети, тъй като бяха много добре обосновани от генералните директори, каза Мария Стефанова, член на СЕМ.

Съветът за електронни медии е гласувал и проект на собствения си бюджет за 2005 г., в който е заложено изграждането на регионалните центрове за мониторинг, което е част от проект по програма "ФАР". За тази година бюджетът на СЕМ е около 1 376 000 лева, а за 2005 г. медийният съвет иска 1 431 000 лева.

Споделяне

Още от България