БНТ обмисля дали да съди Слави Трифонов

БНТ обмисля дали да не даде под съд Слави Трифонов, който на концерта на 12-те финалисти за Евровизия в събота вечерта обяви, че конкурсът е купен. Това съобщи Дарик радио, позовавайки се на източници от държавната телевизия. Официалната позиция на БНТ ще бъде обявена в понеделник.

Зрителите избраха българската песен на Евровизия да бъде "Лорейн" на група "Каффе". Тя събра 76 590 гласа. На второ място останаха Слави Трифонов и Софи Маринова с песента "Единствени", която 48 803 гласа.

Спечелилата българска песен е първата, която ще участва в конкурса на Евровизия, който е с почти 50-годишна история.

На финалния концерт в България в събота Трифонов и Софи Маринова отказаха да изпеят парчето.

Когато излязоха на сцената, Слави обяви, че победата в конкурса е предрешена и купена срещу 50 000 лв. "Тази вечер няма да пея, защото не искам да участвам в една лъжа", каза Трифонов.

В неделя мобилният оператор МобилТел, който пое гласуването чрез SMS-и, разпространи официално съобщение, според което резултатът от гласуването е реален. Операторът гарантира коректността на трафика в своята мрежа и е предоставил пълна информация за гласуването на организатора на конкурса БНТ.

Директорът на международния отдел на БНТ Яна Иванова заяви, че регламентът на конкурса не е нарушен. Нарушен е договорът, който медиата е подписала с всеки един от изпълнителите. Според Иванова, няма изрична клауза какво следва, ако певец не изпълни песента си. В българското право обаче има варианти, по които да търсим правата си, допълни тя пред Дарик радио.

Това, което БНТ обмисля да направи, показва, че никой в нея не може да мисли, бе ответният коментар на сценариста Росен Петров от екипа на Слави Трифонов.

"БНТ дължи една огромна неустойка на българския зрител за това, което се случи вчера. Защото като организатор на този конкурс тя не успя да го проведе по начин, по който да запази доброто му име", коментира Петров.

От компанията "Жокер медиа", продуцент на спечелилата конкурса група "Каффе" казаха, че не виждат смисъл в това Слави Трифонов да бъде съден. Групата е спечелила благодарение на гласовете на феновете си в цялата страна, допълниха от продуцента.

"Каффе" ще се състезава на полуфинала на Евровизия с представители на 41 държави. Конкурсът е на 19 май в Киев. Два дни по-късно е финалът, до който ще бъдат допуснати 10 песни.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?