БНТ съобщи, че неин служител е бил нападнат с нож в центъра на София

Служител на БНТ 2 е бил нападнат и наръган с нож в центъра на София миналата нощ, съобщиха от Българска национална телевизия във вторник.

35-годишният мъж е нападнат снощи на булевард "Александър Стамболийски" в София с цел грабеж. "Отидох до един банкомат, за да си изтегля пари, и в гръб ме нападнаха трима. Единият извади нож, успях да поваля единия, а другият ме удари по главата", разказа потърпевшият.

При опит да се защити с ръка от насочения в корема му нож, нападателят го пробожда в лакътя.

По думите му извършителите са чужденци. "Нещо си размениха някакви реплики на чужд език и избягаха", добавя той.

Приятелите му, които са го чакали в близкото заведение, го намират след половин час в много тежко състояние и го отвеждат в "Пирогов". Приет е с прободна рана в ръката и тежки удари по главата.

"Наложило се е да му се направи снимка на главата, за да се изключи опасението от мозъчно сътресение. За щастие, той няма такова, но пък има рана на главата, която се е наложило да бъде зашита. Лекарите от спешния травматологичен кабинет се е наложило да зашият лакътя на едната му ръка, тъй като там също е имало рана. Направено му е тетанус и той е освободен да си ходи", съобщи Мария Пойразова от пресцентъра на "Пирогов".

Пострадалият е отказал да сигнализира полицията за нападението, защото не вижда смисъл. "Те си вършат работата бавно, неизвестни извършители... Загуба на време", казва той според информацията на БНТ.

Освен това от съображения за сигурност пострадалият държи името му да не бъде съобщавано.

Споделяне

Още от България