Боби Горилата - поредна жертва на нарковойната

Наркодилърът Борис Бакърджиев е застрелян с един куршум в главата и четири в тялото, съобщи МВР.

Версията за поредното убийство отново е свързана с преразпределение на наркопазара. Този път жертвата се свързва със Златко Баретата, сочен за един от босовете в търговията с дрога в столицата.

Бакърджиев бе убит снощи между 22.30 и 23.00 ч. на бул. "Христо Смирненски" 29.

В подземния свят Бакърджиев е бил известен с името Боби Горилата.

Той е криминално проявен, има няколко висящи дела и се е занимавал с търговия с наркотици. За висящо дело от 1999 г. съобщава МВР.

Застреляният е роден в Плевен и има двойно гражданство - руско и българско, съобщават от МВР. Той е адресно регистриран в столичния квартал "Младост" и се предполага, че е бил в района на местопрестъплението по бизнес.

Бакърджиев е бил съдружник на Иво Карамански във фирма "Корона Арт". Според справка в АПИС е притежавал 25 на сто от дяловете във фирмата, съобщава БТА.

Според запознати той имал напоследък бизнес отношения със Златко Иванов -бивша барета, един от основателите на застрахователна компания "Аполо и Болкан", а сега шеф на фирма "Елит".

Според Центъра за изследване на демокрацията Златко Баретата е един от вероятните наследници в наркобизнеса след убийството на Константи Димитров-Самоковеца в Амстердам в края на миналата година.

Преди около двайсетина дни избухна взрив пред офис на митническа агенция близо до столичния хотел "Плиска", сред чиито собственици е и Златко Баретата.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?