Боби Михайлов на разпит заради "нелеп" сигнал на Бербатов: Няма място за притеснение!

Борислав Михайлов, сн. БГНЕС, архив

Президентът на БФС Борислав Михайлов е бил привикан в прокуратурата в понеделник заради "поредния нелеп скандал". Той определи случилото се като несериозно и допълни, че няма място за притеснения.

Шефът на БФС обясни, цитиран от dsport, че е бил разпитван по сигнал за натиск върху клубовете, внесен от бивш служител на прокуратурата.

"В прокуратурата бях заради поредния нелеп скандал, внесен от бивш служител. Абсолютно несериозно е всичко. Няма място за притеснение. Не е това начинът един човек да спечели избори, без да знае как се управлява", заяви президентът на БФС.

По думите му БФС не води война срещу Димитър Бербатов.

От обясненията на Михайлов стана ясно, че е бил привикан заради жалбата от Димитър Бербатов и екипа му за оказан натиск от Михайлов върху клубове, които са участвали в подписката с искане за свикване на предсрочен конгрес. БФС отказа да свика извънреден конгрес на 21 септември и обяви редовен такъв за 18 март догодина, след като от БФС видяха нарушения в някои от събраните подписи от Бербатов и екипа му и бройката им вече е под 1/3 от всички клубове в страната.

Бербатов обяви, че ще участва в изборния конгрес за нов президент на Българския футболен съюз през май 2021 г. Ден по-късно Борислав Михайлов заяви, че оттегля оставката си и ще довърши четвъртия си мандат.

"Нямам право да говоря, защото има проверка. Имаше предварително фотографи там и една телевизия. Хората си работят с така наречените независими медии. Някой някога им бил казал, че се оказва натиск върху клубове. Това не е вярно, не се е случвало никога. Последните три мандата съм избиран с над 85%. Няма сигнал от клуб, а от екипа на Бербатов. Това е поредното несериозно отношение към футбола, част от агресивната кампания", продължи той.

"Няма никаква война, нито размяна на удари. След дългоочакваното мое вписване, аз съм президент. Това трябваше да се случи за два дни, но както и да е. Избран съм от Конгрес и трябваше да бъда вписан от Агенцията по вписванията. Не водя война. Ние работим за футбола. Под натиск или не Агенцията отказа да впише нашия Конгрес. Ние ще го впишем. Конгрес не се прави от днеска за утре, прави се 1-2 месеца. Има много документи, свързани с дневния ред. След 100 години ще има пак БФС. Работим с УЕФА за промяна на цветове, на флаг, на емблема. Кой ще е президентът ще изберат хората. Ние работим за бъдещето на футбола", каза той.

"Не четете ли вестници? Призивите към президента, към министър-председателя? Не мога да коментирам откъде идва натискът. На 18 март така или иначе ще има конгрес и при това редовен, какъвто всички футболни хора заслужават. Искането за прекратяването на мандат е против устава. Мандатът е 4-годишен и може да бъде прекратен при три хипотези само, а не защото някой е решил, че трябва да има извънреден конгрес. Преди няколко години се отказа от националния отбор, а сега иска да управлява", посочи Михайлов.

"Аз си обичам държавата. Прокуратурата е орган, който трябва да проверява всичко. Те отказват да впишат свикания конгрес. Регистърът трябва да регистрира факти, а не да дава мотиви от една страница, написани от ваши колеги. Ще свиквам конгрес, докато въпросната агенция реши, че всички документи са изрядни, за да може хората да се организират. Изпълком има един на три месеца"", каза Борислав Михайлов.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт